Mb Star C3 med Dell D630

Här kan du sälja allt annat begagnat som tillhör bilar! OBS! Ingen nyförsäljning/kommersiell annonsering samt inga tips på Blocketannonser eller liknande.
Meddelande
Författare
axelvic
Hemmamekare
Hemmamekare
Inlägg: 87
Blev medlem: fre 10 feb, 2012 18:44
Ort: Höganäs

Mb Star C3 med Dell D630

#1 Inläggav axelvic » sön 04 mar, 2018 12:26

Jag har ett kit med Mb Star C3-klon och en Dell D630, två hårddiskar med DAS Xentry, två USB-stickor och en herrans massa kablar. Det finns inget batteri till datorn men det går ju bra bara med laddare (och man vill väl helst ändå köra nätanslutet). Datorn har en spricka i ramen runt skärmen men funkar fint i övrigt.

Tyvärr klagar programvaran på att den vill aktiveras med nyckel och att datumen är fel och jag inser att jag aldrig kommer att orka sitta ned och sätta mig in i hur det ska göras.

Därför är detta paket till salu (eller om någon vet hur man lätt får fart på det så vore jag jätteglad...).

Jag misstänker att man skulle kunna fixa ny programvara på nåt sätt, men mina kunskaper sträcker sig inte så långt. Bild

Vad sägs om 3 000 kr plus frakt eller avhämtning strax utanför Höganäs?

http://forumbilder.se/H67QB/img-2598
---
2000 E 320 T CDI
1992 250D

Användarvisningsbild
Marie
Guru
Guru
Inlägg: 6455
Ålder: 61
Blev medlem: fre 27 jun, 2008 11:38
Ort: Obervellach bei Hermagor / Kinna

Re: Mb Star C3 med Dell D630

#2 Inläggav Marie » sön 04 mar, 2018 13:17

Jag vet vad felet sannnolikt beror på eftersom jag själv varit ute för det.

Du har på grund av det dåliga/obefintliga batteriet någon gång tappat datumet i datorns klocka. Om du då startar diagnosprogramvaran utan att först ställa datumet till ett datum mellan datumet då programvaran först aktiverades och det sistadatum som matades in i kodnyckelgeneratorn då aktiveringskoderna skapades, så kommer programvaran att avaktivera sig självt, och hela aktiveringsprocessen måste göras om från början. Det är en del i det kopieringsskydd Daimler byggt in i programvaran. Vid skapandet av aktiveringskoderna måste man ange slutdatum för licensen samt MACadressen för datorns nätverkskort samt ett par ytterligare parametrar av mindre betydelse. Körs programvaran igång utan att de viktiga parametrarna är uppfyllda / Datum inom intervallet aktiveringskodens skapande till licensens slutdatum och rätt MACadress / så avaktiveras programvaran. Att kineserna kommit över även aktiveringskodsgeneratorn ändrar inget i sak...

En varning alltså till alla som har en Stardiagnos. Byt inte nätverkskort i datorn, och om datorn vid uppstart larmar om att den tappat setupen så kolla att datumet blir rätt eller lämpligt inställt i datorn, innan du ens tänker tanken att starta diagnosprogramvaran...

Har du när du köpte utrustningen mailat MACadressen till leverantören och som svar fått aktiveringskoder, har du troligen inte en susning om vad slutdatumet är satt till, men sannolikt är det mellan tre och fem år framåt från aktiveringskodens skapande... :twisted:

Är det aktiverat via USB så gissar jag att stickan emulerar ett nätverkskort vars MACadress då är känt för leverantören och hela aktiveringsprocessen har kunnat göras hos leverantören. Då är det bara stickan och datorklockans datum som är kritiskt för att hålla liv i diagnosprogrammet.
MB 400SE -92Bild
MB 200TE -90
BMW K100RS -85

Ex: MB 300SEL -89 (exporterad till Stockholm)
MB 300D Lang -86 (hittade en älg)
MB 200 -85 (smälld av tredje sonen)
MB 240D -80 (rostade bort)

axelvic
Hemmamekare
Hemmamekare
Inlägg: 87
Blev medlem: fre 10 feb, 2012 18:44
Ort: Höganäs

Re: Mb Star C3 med Dell D630

#3 Inläggav axelvic » fre 09 mar, 2018 19:17

Tack Marie! Där är säkert felet. Nåväl, får se om jag får tid och ork att sätta mig in i det, eller om någon har lust att ta över. Det går ju att köpa bara programvaran på en hårddisk har jag sett.
---
2000 E 320 T CDI
1992 250D

Användarvisningsbild
Marie
Guru
Guru
Inlägg: 6455
Ålder: 61
Blev medlem: fre 27 jun, 2008 11:38
Ort: Obervellach bei Hermagor / Kinna

Re: Mb Star C3 med Dell D630

#4 Inläggav Marie » lör 10 mar, 2018 04:18

axelvic skrev:Tack Marie! Där är säkert felet. Nåväl, får se om jag får tid och ork att sätta mig in i det, eller om någon har lust att ta över. Det går ju att köpa bara programvaran på en hårddisk har jag sett.

Jo, precis. Det finns färdiginstallerade hårddiskar för Dell D630 att köpa.

Vanligen levereras då hårddisken med även programvaran teamviewer installerad och sen kontaktar man säljaren när man monterat disken och kommer överens om en tid för aktivering. Då kopplar säljaren via internet upp sig mot din servicedator, läser av MAC-adressen och genererar ett knippe startkoder för de olika delarna i programpaketet och aktiverar med hjälp av dessa startkoder.
Alternativt får du även en ny USB-sticka och då är disken redan aktiverad mot MAC-adressen i den stickan.
En tredje metod är att man får en anvisning om hur man läser av MAC-adressen, mailar denna till säljaren och får tillbaka ett mail med startkoder och anvisningar om hur man går in och installerar dessa startkoder för att aktivera sitt system. Pilligt för den som inte vet så mycket själv, och alltid en risk att man misstolkar anvisningarna.

Jag köpte själv från Tyskland en C3 multiplexer med kablar och en hårddisk för den IBM thinkpad T30 jag köpt beg här i Sverige, och sen fick det färdiga systemet aktiverat av säljaren i Tyskland via Teamviewer.

Efter min egen tavla med datorklockan har jag skaffat mig startkodsgenerator och återaktiverat delar av systemet. Tyvärr inte hela eftersom jag sabbade en del av installationen innan jag kommit underfund med varför allt gått i baklås.

Att köpa en ny disk till en antik IBM T30 känns idag tämligen fel, så det blir väl uppgradering till en Dell D630 med friskt programpaket på disken, vad det lider. Kanske då även med Vediamo installerat också. Det finns åtskilligt att hitta på tyska ebay. Tills vidare klarar jag ju att köra diagnos på min egen antika bil, i och med att jag fått liv i DAS och dess HHT-modul, men mot en nyare Mercedes står jag mig slätt, då interaktionen mot databasen för datakort inte längre fungerar.
MB 400SE -92Bild
MB 200TE -90
BMW K100RS -85

Ex: MB 300SEL -89 (exporterad till Stockholm)
MB 300D Lang -86 (hittade en älg)
MB 200 -85 (smälld av tredje sonen)
MB 240D -80 (rostade bort)


Återgå till "Beg. DELAR & TILLBEHÖR SÄLJES/BYTES"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst