Bilen går in i "linka-hem"läge.

Tomba
Prospect
Prospect
Posts: 38
Joined: Fri 09 Feb, 2007 21:37
Location: Ljungby

Bilen går in i "linka-hem"läge.

Postby Tomba » Fri 11 Aug, 2017 15:51

Det hände idag.

Efter ett par meter motorbromsar bilen precis innan 2:ans växel ska i (automatare). Fortsätter att köra och bilen gör samma sak igen. Så fort hastigheten närmar sig 15-20km/h bromsar den ner igen. Gula triangeln med utropstecken lyser i instrumentpanelen men inget annat meddelande.

Stannar och slår av tändningen en stund. Startar igen och felet är som bortblåst.

Vad berodde detta på?

Det har hänt nån gång förr att bilen fått för sig att tända både eps och abs lampan. Även detta har försvunnit efter omstart. (Då rörde det sig troligen om för lite luft i ett däck).

Bilen är en W164 ml 350. -06:a nivån i servooljebehållaren är lite låg och det låter lite när man svänger och bromsar.
MB W164 ML350 bensin -06
MB E320 kombi Avantgarde -98

User avatar
Fotografen
Guru
Guru
Posts: 6595
Joined: Wed 28 Dec, 2005 22:49
Location: Östgöte, guskelôv!

Re: Bilen går in i "linka-hem"läge.

Postby Fotografen » Fri 11 Aug, 2017 21:17

En gissning rätt i det blå så har du problem med någon hjulhastighetsgivare.
Men tips #1 är: Läs ut felkoder så man vet var man ska börja, blir rita-gissa-spring annars.
Må f-n ta ACEA A5/B5/C5!

Tomba
Prospect
Prospect
Posts: 38
Joined: Fri 09 Feb, 2007 21:37
Location: Ljungby

Re: Bilen går in i "linka-hem"läge.

Postby Tomba » Fri 11 Aug, 2017 21:55

Kan man göra det via multifunktions displayen eller behöver man en obd-läsare?
MB W164 ML350 bensin -06
MB E320 kombi Avantgarde -98

User avatar
Fotografen
Guru
Guru
Posts: 6595
Joined: Wed 28 Dec, 2005 22:49
Location: Östgöte, guskelôv!

Re: Bilen går in i "linka-hem"läge.

Postby Fotografen » Fri 11 Aug, 2017 22:07

Det behövs sannolikt någon form av diagnosutrustning.
Må f-n ta ACEA A5/B5/C5!

User avatar
twostroke
Hedersmedlem
Hedersmedlem
Posts: 1218
Joined: Mon 25 Sep, 2006 22:57
Location: Gällivare

Re: Bilen går in i "linka-hem"läge.

Postby twostroke » Mon 14 Aug, 2017 20:54

Fotografen wrote:En gissning rätt i det blå så har du problem med någon hjulhastighetsgivare.
Men tips #1 är: Läs ut felkoder så man vet var man ska börja, blir rita-gissa-spring annars.

Håller med om att det låter som en hastighetsgivare som spökar. Håller även med om att du bör läsa av felkoder först och främst!

koff
Expert
Expert
Posts: 532
Joined: Mon 03 Nov, 2003 01:00
Location: Metropolen i Sörmland

Re: Bilen går in i "linka-hem"läge.

Postby koff » Wed 16 Aug, 2017 21:39

Tror det är elektronik enheten i lådan kostar ca 2000 kr
Vito w447 114 CDI-15,Cls 350 Cdi -11 w218

Tomba
Prospect
Prospect
Posts: 38
Joined: Fri 09 Feb, 2007 21:37
Location: Ljungby

Re: Bilen går in i "linka-hem"läge.

Postby Tomba » Mon 13 Nov, 2017 22:07

Provade med en kina-felkodsläsare. Fick upp nånting med incorrect gear ratio.

Intervallerna med ofrivilliga inbromsningar börjar bli tätare nu.

Och i morse började bilen krångla igen. Bromsar efter några meter, jag startar om som jag brukar. efter ett par gånger utan att det hjälper, ändrar bilen beteende. Istället för att bromsa ner vid uppväxling så slutar den växla upp helt. Kul att bilen förvandlas till en EPA traktor halvvägs till jobbet...
Nu går den bara på ettans växel. Misstänker att det kan vara något med oljenivån/kvaliteten i växellådan eller kanske den där 13 poliga connector adaptern på växellådan. (googlade lite).
MB W164 ML350 bensin -06
MB E320 kombi Avantgarde -98

Tomba
Prospect
Prospect
Posts: 38
Joined: Fri 09 Feb, 2007 21:37
Location: Ljungby

Re: Bilen går in i "linka-hem"läge.

Postby Tomba » Thu 16 Nov, 2017 17:25

Kollade oljenivån idag. Fattades 2 deciliter. Fyllde på men det hjälpte inte.
MB W164 ML350 bensin -06
MB E320 kombi Avantgarde -98

User avatar
V70tdi
Guru
Guru
Posts: 2720
Joined: Wed 04 Apr, 2007 16:54
Location: Rö / Rimbo
Contact:

Re: Bilen går in i "linka-hem"läge.

Postby V70tdi » Sat 18 Nov, 2017 01:21

incorrect gear ratio får mig att misstänka hastighetsgivare i växellådan. Få tag på en felkodsläsare för Mercedes så du kan läsa alla koder och mätvärden.
Hastighetsgivaren sitter nog på kontaktplattan med den runda kontakten om det ser likadant ut som på 210 men antar att du har 722.6 lådan i den med.
Aven en solenoid som inte drar borde kunna ge incorrect gear ratio då systemet ger signal att växla men lådan utför inte växlingen som systemet tror att den gjort. Kan ju även vara oljeläck via runda kontakten som ställer till det men byt platta så vet du om du inte får tag på riktigt diagnosverktyg.
Mercedes E 270cdi -02
XC90 D5 -08 Image
Chevrolet Suburban Z71 flexifuel -03 Image
Cheva Tahoe -96 Image
Cheva 3500 6.5TD

Tomba
Prospect
Prospect
Posts: 38
Joined: Fri 09 Feb, 2007 21:37
Location: Ljungby

Re: Bilen går in i "linka-hem"läge.

Postby Tomba » Sat 18 Nov, 2017 15:13

Jag har 722.9 lådan (G7-tronic) såg jag sedan. Så jag skaffade den 13-poliga kontakt adaptern helt i onödan. Nån som vill köpa den?
Felkoden är P0730 incorrect gear ratio. Den går inte att släcka med kina-läsaren.

Nästa steg blir att byta olja och filter. Oljan som kom ut när jag fyllde på var ganska mörk. Så det behövs göras oavsett.
Drar mig in i det längsta innan jag lämnar in den på mercaverkstan.

Edit: såg att jag glömt att uppdatera min signatur. Bilen jag pratar om är en W164 -06 ML 350 bensinare.
MB W164 ML350 bensin -06
MB E320 kombi Avantgarde -98

User avatar
Marie
Guru
Guru
Posts: 6756
Joined: Fri 27 Jun, 2008 11:38
Location: Obervellach bei Hermagor / Kinna

Re: Bilen går in i "linka-hem"läge.

Postby Marie » Sun 19 Nov, 2017 04:02

Tomba wrote:Drar mig in i det längsta innan jag lämnar in den på mercaverkstan.

Varför? :scratch:

Det är väl där det är sannolikast att du kan få hjälp?
MB 400SE -92Image
BMW K100RS -85

Ex: MB 200TE -90 (rostade bort)
MB 300SEL -89 (exporterad till Stockholm)
MB 300D Lang -86 (hittade en älg)
MB 200 -85 (smälld av tredje sonen)
MB 240D -80 (rostade bort)

Tomba
Prospect
Prospect
Posts: 38
Joined: Fri 09 Feb, 2007 21:37
Location: Ljungby

Re: Bilen går in i "linka-hem"läge.

Postby Tomba » Tue 21 Nov, 2017 18:32

Marie wrote:
Tomba wrote:Drar mig in i det längsta innan jag lämnar in den på mercaverkstan.

Varför? :scratch:

Det är väl där det är sannolikast att du kan få hjälp?


Mest för att det kommer att kosta en massa pengar.
Det är väl lte därför man kollar här först?

Fick pris på Mekonomenverkstaden. Renspolning+ny olja+filter blir 3000kr-4500kr. Inte så farligt ändå.
Men ingen garanti att den kommer fungera efter det.
MB W164 ML350 bensin -06
MB E320 kombi Avantgarde -98

User avatar
Marie
Guru
Guru
Posts: 6756
Joined: Fri 27 Jun, 2008 11:38
Location: Obervellach bei Hermagor / Kinna

Re: Bilen går in i "linka-hem"läge.

Postby Marie » Tue 21 Nov, 2017 19:25

Är inte det också en massa pengar med tanke på att det ännu inte gjorts någon ordentlig felsökning?
MB 400SE -92Image
BMW K100RS -85

Ex: MB 200TE -90 (rostade bort)
MB 300SEL -89 (exporterad till Stockholm)
MB 300D Lang -86 (hittade en älg)
MB 200 -85 (smälld av tredje sonen)
MB 240D -80 (rostade bort)

User avatar
Mimmi
Hedersmedlem
Hedersmedlem
Posts: 1795
Joined: Mon 28 Jul, 2008 22:58
Location: Kinna

Re: Bilen går in i "linka-hem"läge.

Postby Mimmi » Tue 21 Nov, 2017 23:05

Hej!

Av din signatur att döma så bor Du i Ljungby, och då har Du inte långt till Markaryd och Motorcentrum där. Den verkstaden anses av många vara bästa i Sverige och har dessutom mycket bra prissättning. De har flera kunder som åker långa vägar dit och sparar flera tusenlappar på en service jämfört med exempelvis Hedin eller andra MB-verkstäder.
De är intresserade och gör verkligen det som behöver göras med bilen.
Åk dit och få ett utlåtande om felet, de vet sannolikt vad det handlar om.
För Gud och för maskinister är ingenting omöjligt!

Tomba
Prospect
Prospect
Posts: 38
Joined: Fri 09 Feb, 2007 21:37
Location: Ljungby

Re: Bilen går in i "linka-hem"läge.

Postby Tomba » Sun 24 Feb, 2019 20:06

Lite sen uppdatering.
Jag lämnade in bilen på mekonomenverkstaden. De gjorde en felsökning och släckte felkoden. De var inte säkra på vad det var som var fel.
Jag körde därifrån och bilen fungerade ett litet tag. sedan började det igen.

Beställde en Mercedes-felkodläsare på Runns. (1200kr.)Kopplade i den och läste av varvtalet på hjulen medans jag körde och hittade felet. Ett av bakhjulen visar fel varvtal ibland.
Beställde 2st. ABS-givare på Ebay och bytte båda bak.
Sedan dess har bilen fungerat felfritt.
MB W164 ML350 bensin -06
MB E320 kombi Avantgarde -98


Return to “W164”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest