Sida 1 av 1

oxiderade aluminiumlister

Postat: mån 15 sep, 2014 16:03
av silentdawg
Har ni nåt bra medel för att få bort oxiden eller vad det kallas? Såg en video med kent bergsma och han påstår att just mercedes aluminiumlister har en hårdare anodiserad yta än resten av branschen så det finns inte mycket som biter på den. Autosol som är bra på krom är bara att glömma tex. Vad fungerar för att få den där extremt djupa glansen utan föroreningar?
Bild
Det är nästan omöjligt att få med oxiden på bild, men det är de mjölkvita fläckarna som liknar kalkfläckarna på billack om man tvättat med kalkhaltigt vatten och glömt torka.

Re: oxiderade aluminiumlister

Postat: mån 15 sep, 2014 16:38
av torake
Jag har också efterforskat detta, och hela världen förutom Kent säger att det är omöjligt eftersom man polerar bort anodiseringen innan man blivit av med fläckarna. På amerikanska forum påstår de att man skall ta loss listerna, slipa ned och klarlacka.

Jag försökte med autosol och liten polertrissa i dremeln, men det var verkningslöst.

Re: oxiderade aluminiumlister

Postat: mån 15 sep, 2014 16:42
av silentdawg
såg även nåt medel som hette green magic som påstås fungera på det stora forumet men det är omöjligt att komma i kontakt med tillverkaren som finns i texas eller vad det nu var och det finns inga återförsäljare i europa. Nån sorts mild syra borde fungera men man vill ju inte prova på bilens lister i det här läget.

Re: oxiderade aluminiumlister

Postat: fre 19 sep, 2014 20:38
av M116
Kolla på Mercedessource.com
Kent har ett medel att sälja för de där listerna.

Re: oxiderade aluminiumlister

Postat: ons 08 okt, 2014 13:27
av silentdawg
jo jag nämnde Kent i mitt första inlägg men jag tänkte slippa beställa dyra grejor från usa. Dock dök det upp ett annat medel på Benzworld som jag provade beställa och det kom idag.
Bild
Fortsättning följer..

Re: oxiderade aluminiumlister

Postat: fre 25 dec, 2015 00:31
av ingemar
Hur gick det?
Eller har någon provat Mercedessource/ Kent Bergsma?

Re: oxiderade aluminiumlister

Postat: fre 25 dec, 2015 02:02
av torake
Jag har provat det där medlet på min 300SE, det blir blankt och fint, och håller ett tag. Bilen stod ute hela sommaren och jag tvättade den några gånger. I slutet på sommaren såg jag att listerna har blivit lite sjaskiga igen, men flaskan räcker till många behandlingar. Kent Bergsmas metod kommer jag aldrig att prova, jag gick över några av listerna med autosol och dremel en gång och det är flera timmars arbete.